divendres, 19 de desembre del 2014

Picasa web

El picasa web és una aplicació de Google, que ens permet penjar i compratir fotografies a travès de la web.  A través d'aquesta web, he creat un àlbum amb les fotografies que he utilitzat aquest trimestre. 
En primer lloc, he creat una carpeta a la web amb les fotos que tenia a la carpeta T, a continuació les he organitzat i he borrat algunes que estaven repetides, i he desat la carpeta, i desprès he fet que l'àlbum fos públic per així poder-lo compartir, per acabar, he copiat el codi HTML, i l'he enganxat en el portafoli.

dilluns, 15 de desembre del 2014

Fotomuntatge

El meu fotomuntatge es basa d'una foto meva retallada, i enganxada en una altre foto d'una platja de Tailàndia, i decorada amb objectes nadalencs.

Per començar,vaig buscar una foto d'un paisatge de Tailàndia que m'agrades i la vaig utilitzar com a fons del meu fotomuntatge. A continuació, vaig buscar una foto meva en la qual sortís asseguda per així posar-me en una de les barques que surten a la imatge de fons, i la vaig retallar amb l'eina de camins i desprès vaig passar la selecció a un camí i tot seguit la vaig copiar i enganxar en el fons, creant així una nova capa. Vaig fer el mateix procés per posar el arbre i el barret nadalenc, però en canvi per enganxar el pare Noel, vaig utilitzar l'eina de selecció d'una regió continua, amb un llindar de 30, i amb la tecla de Majúscules pressa, vaig anar seleccionant les parts que no volia, i desprès vaig anar a selecciona>inverteix, i finalment, vaig copiar la imatge, i la vaig enganxar en una nova capa.



Tot seguit, amb l'Inkscape, vaig crear un marc nadalenc fent un diferents rectangles de color vermell fosc a cada un dels costats, llavors vaig fer un dibuix d'un arbre de nadal amb les diferents formes que hi ha, i vaig anar duplicant-los. A continuació vaig fer una estrella i la vaig anar duplicant també per tal de que quedés tot el marc ple. Desprès per a posar el títol, vaig utilitzar l'eina d'edició de textos de l'Inkscape i el vaig afegir directament al marc.





 Per acabar, vaig posar el marc, i vaig acabar d'editar la imatge amb la eina de "taca amb el dit" perquè quedes més realista, i vaig exportar-les en format png.


dilluns, 17 de novembre del 2014

GIMP


  • Què és?

El Gimp és un programa de tractament d'imatges lliure i gratuit. És pot utilitzar per retocar fotografies, com per crear dibuixos i gràfics. És un programa d'alternativa al Photoshop.


  • Característiques:



  • Enllaç de descàrrega:http://www.softcatala.org/wiki/Projectes/Gimp




TREBALL LOGOTIP:
Per començar vaig obrir una imatge predeterminada de l'Atonium i la vaig posar de fons, per així tenir-la com a guia. A continuació, vaig crear una nova capa, i amb l'eina de selecció el·líptica vaig crear una rodona i la vaig omplir amb un degradat radial perquè fes un efecte de esfera amb volum. Vaig repetir el mateix procediment fins que van estar totes les boles plenes, i tot seguit, vaig crear les barres amb l'eina de camins i les vaig omplir amb un degradat lineal. Quan vaig tenir totes les barres fetes vaig ordenar les capes, i vaig treure el fons.

Per crear el titol, vaig obrir un nou fitxer, i vaig anar a fitxer.crea, lògotips i rètols, i vaig tirar el tipus Basic II, i el vaig exportar en format png.

A continuació vaig obrir els dos fitxers, i per posar les lletres vaig anar retallant-les i enganxant-les una per una i a continuació, amb les eines de inclina, escala i gira vaig modificar les lletres. Finalment vaig exportar el fitxer en format png.


VIATGE:

-Lleida:  Per començar, he copiat les imatges a la meva carpeta, i a continuació, he obert la imatge de Lleida amb el Gimp, i amb l'eina de la vareta màgica i amb un llindar de 30, he començat a seleccionar el blau del cel, i amb la tecla de Majúscules premuda he acabat de selecionar els espais del cel que em faltaven, i els no tancats. Tot seguit, he invertit la selecció clicant a selecciona>inverteix , i l'he retallat clicant a edita>retalla. Desprès he obert la imatge del cel, i he enganxat el retall com a nova capa clicant a edita>enganxa com a>nova capa, i he utilitzat la eina mou, per a centrar la imatge amb el cel. Per acabar, he anat a imatge>encapçala la selecció.

La imatge final ha quedat aixi:








dimecres, 29 d’octubre del 2014

Projecte amb l'Inkscape

Objectiu del projecte:
Aquest projecte consisteix en personalitzar el nostre blog, per mitjà de 3 treballs ( el titol, el fons, i el logotip)




LogotipPer fer el logotip he utilitzat diferents eines; primer, he utilitzat l'enia per fer estrelles, i he fet una estrella de 22 puntes, i a continuació l'hi he afegit un degredat.Finalment, he posat les meves inicials amb l'eina d'editor de textos.





Títol: Per fer el titol del blog he utilitzat les eines del text. Primer he utilitxat la eina de text, i he afegit el emplenat de color negre, i a continuació, l'he duplicat i aquest l'he mogut una mica, i l'hi he afegit un emplenat de color blanc. El tipus de lletra que he utilitzat és la UnDinaru.




Fons: En primer lloc, he creat un rectangle que ocupès tot full, i l'hi he afegit un emplenat de color blau que representa el cel. Despres, he posat algunes estrelles de diferents mides i puntes, i he creat una circumferencia, i l'he editat amb els nodes
perque tingui forma de lluna. Finalment, he exportat la imatge.




dilluns, 22 de setembre del 2014

L'Inkscape




L'Inskape és un programa informàtic de codi lliure i que serveix per fer gràfics vectorials. El nom sorgeix de combinar les aparaules en anglès ink i landscape (tinta i paisatge).
Té capacitats similars als programes FreeHand o CoreDRAW utilitzant el fitxer estandaritzat pel W3C SVG, basat al seu torn en XML



Les caracteristiques principals són:
1. Que està disponible per diferents sistemes operatius.
2. Que és gratuit i lliure.
3. Pots apropar la imatge tamt com ho necessitis sense que es pixeli el dibuix, i pots modificar les formes com vulguis.
4. Els arxius són de mida petita i ocupen poc espai.


Enllaç de descarrega: http://inkscape.org/en/download/




 

En aquest programa hem apres a treballar amb les línies Bezier ,amb nodes, el qual et permet donar formes molt precises a aquestes corbes, i definir qualsevol forma tant com vulguis.
També he apres a fer degradats i treballar els contorns i els  colors fàcilment







L'inskape tambe et permet escriure textos,els quals es poden manipular amb eines o amb opcions del menú per tal d'obtenir  el que vols. 

Es pot adaptar el text a una corba o a una forma determinada com el de la imatge. tambe es pot canviar el color del fons, i el color i el gruix del contorn de la lletra.




 Tambe es poden crear formes geomètriques, amb les eines de rectangle, polígon, el·lipse, i l'espiral. 





M'ha agradat molt utilitzar aquest programa, ja que he après molt, i opino que és molt entretingut i fàcil de fer servir.



dimarts, 16 de setembre del 2014

Salutació

Hola em dic Clàudia Mas, estudio 4t d'ESO a l'institut Pere Ribot de Vilassar de Mar,i faig la optativa d'informàtica, i he triat la aquesta optativa perquè crec que era interessant i per afició. Encara no se el que vull estudiar, però m'agradaria fer batxillerat.
En el meu temps llibre m'agrada quedar amb els amics i anar de compres. Faig Voley i Angles d'extraescolar.
Tinc una germana bessona que es diu Laura, i un germà de 18 anys que es diu Adrià.