dimecres, 25 de març del 2015

Podcast



El terme podcàsting deriva de les expressions anglosaxones 'Play-On-Demand' que significa 'reprodueix en demanda' i 'broadcasting', que vol dir radiodifusió i webcasting.
El podcàsting és similar al programari de vídeo i dispositius que permeten mirar el que vols quan vols enregistrant i emmagatzemant el vídeo. El podcàsting generalment s'utilitza amb arxius d'àudio però també es pot utilitzar per a qualsevol classe d'arxiu, incloent-hi actualitzacions de programari, imatges i vídeos.
Aquí teniu l'enllaç a la pàgina.
Amb aquest progama em vaig crear un compte, on vaig penjar els exercicis 5,6 i la història que vam fer amb el aprograma Audacity.


diumenge, 15 de març del 2015

Audacity





L'Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio lliure i fàcil d'utilitzar. Es troba disponibles en diversos idiomes, i sistemes operatius com Windows, Mac o Linux. En aquest enllaç trobaras com descarregar-te el programa. 
Audacity
Aquest programa permet:
  • Gravar audicions en viu.
  • En el cas de que s'estigui utilitzan Windows, es pot gravar el soroll que s'estigui escoltant en el equip.
  • Convertir cintes o gravacions a so digital o CD.
  • Editar arxius WAV, AIFF, FLAC, MP2, MP3, i Ogg Vorbis.
  • Editar sons.
  • Cambiar la velocitat o el to d'una gravació.
Exercicis realitzats amb l'Audacity:

1- El primer exercici consistia en crear tres sons diferents i modificar-los. Vaig utilitzar l'eina de genera, i a continuació vaig clicar a soroll. Em va semblar una mica complicat al principi ja que era el primer com que utilitzava el programa.

2- El següent exercici tractava en fer l'escala musical. Vaig haver d'anar afegint els sons, un a cada pista diferent, i havia de modificar la seva freqüència. Per moure els sons vaig utilitzar l'eina de moviment de pistes d'àudio.

3- A l''últim exercici vaig crear una pista amb diferents cançons, i s'havia d'alternar amb una altre gravació feta per mi que deia una frase en concret. Per començar, vaig gravar la meva veu amb el micròfon, i a continuació vaig ajuntar-la amb les cançons, i per acabar vaig posar-hi efectes.