dilluns, 17 de novembre del 2014

GIMP


  • Què és?

El Gimp és un programa de tractament d'imatges lliure i gratuit. És pot utilitzar per retocar fotografies, com per crear dibuixos i gràfics. És un programa d'alternativa al Photoshop.


  • Característiques:



  • Enllaç de descàrrega:http://www.softcatala.org/wiki/Projectes/Gimp




TREBALL LOGOTIP:
Per començar vaig obrir una imatge predeterminada de l'Atonium i la vaig posar de fons, per així tenir-la com a guia. A continuació, vaig crear una nova capa, i amb l'eina de selecció el·líptica vaig crear una rodona i la vaig omplir amb un degradat radial perquè fes un efecte de esfera amb volum. Vaig repetir el mateix procediment fins que van estar totes les boles plenes, i tot seguit, vaig crear les barres amb l'eina de camins i les vaig omplir amb un degradat lineal. Quan vaig tenir totes les barres fetes vaig ordenar les capes, i vaig treure el fons.

Per crear el titol, vaig obrir un nou fitxer, i vaig anar a fitxer.crea, lògotips i rètols, i vaig tirar el tipus Basic II, i el vaig exportar en format png.

A continuació vaig obrir els dos fitxers, i per posar les lletres vaig anar retallant-les i enganxant-les una per una i a continuació, amb les eines de inclina, escala i gira vaig modificar les lletres. Finalment vaig exportar el fitxer en format png.


VIATGE:

-Lleida:  Per començar, he copiat les imatges a la meva carpeta, i a continuació, he obert la imatge de Lleida amb el Gimp, i amb l'eina de la vareta màgica i amb un llindar de 30, he començat a seleccionar el blau del cel, i amb la tecla de Majúscules premuda he acabat de selecionar els espais del cel que em faltaven, i els no tancats. Tot seguit, he invertit la selecció clicant a selecciona>inverteix , i l'he retallat clicant a edita>retalla. Desprès he obert la imatge del cel, i he enganxat el retall com a nova capa clicant a edita>enganxa com a>nova capa, i he utilitzat la eina mou, per a centrar la imatge amb el cel. Per acabar, he anat a imatge>encapçala la selecció.

La imatge final ha quedat aixi: